Så gör du ditt livs bostadsaffär

Bostadsmarknaden är just nu en otroligt het marknad, speciellt om man väljer att bo i en storstad. Det finns mycket att tänka på, och när det kommer till att köpa något för oftast flera miljoner är det viktigt att man vet vad man är påväg att ge sig in i. 

252766-real-estate-concept-9Att flytta är en del av livet och något som de flesta människor gör flera gånger. Det brukar signalera en ny start och är oftast mycket positiva. Vi har i tidigare artikel skrivit om just vår privatekonomi och att handla med krediter samt att det blir allt vanligare för de allra flesta att ta ett lån för att man ska känna att man kan leva ett så bra liv som möjligt. Men, med att kunna ta lån är det också ett stort ansvar och det gäller att kunna balansera sin ekonomi för att må så bra som möjligt. Nu när räntan är låg är det många som känner att de har råd med bostäder som de kanske annars inte skulle kolla på. Dock är det otroligt hör konkurrens om de objekt som är ute, och att få bra tips är guld värda. I Expressen går det att läsa fastighetsmäklaren Pia-Lotta Svensson bästa tips, samt även se en vide där hon ger sina råd.

  • Det viktigaste och bästa är att vara förberedd inför en visning. Superviktigt att läsa prospektet och verkligen granska bostaden man är påväg att köpa.
  • man ska heller inte glömma bort att kolla på belåningsgraden i föreningen. Hur mycket skuld finns per kvadratmeter, och då ska man ligga runt 7 000 per kvadratmeter.
  • Kolla även efter kommande renoveringar samt vilka som nyss är gjorda samt de som är på gång.

Man ska alltid gå in med ett kritiskt sinne samt aldrig romantisera för mycket eller gå in och schockbuda för att man bara ska ha just den bostaden. En sund tanke är att det finns alltid fler objekt på marknaden som kommer att dyka upp.