Pricka årets trender med inredning från Mallofdesign

Vad är egentligen årets hetaste trender när det gäller inredning? Det finns många nyheter och starkt lysande stilar, men här tar vi bara upp det som är mest rätt för detta år. Så är du i tankar om att göra om hemma så har du kommit helt rätt.

Om du vill pricka in några av de gällande trenderna som nämns nedan så gör du det allra bäst på mallofdesign.se. Kolla in utbudet för att hitta inspiration och kanske klicka hem det du söker.

Blanda nytt, gammalt och fynd på ett personligt vis

Det som verkligen präglar årets inredningstrender. Det visar sig tydligt i en artikel från Expressen Leva & Bo där inredningsbloggaren Jenny Martinsson får berätta om sin stil och årets trender inom inredning. Hon beskriver sin stil någonting mitt emellan minimalistisk och eklektisk, där hon gillar att blanda nytt med gammalt och inredningsfynd, något som hon också tipsar andra om att göra. Detta i sig gör att man skapar sig ett modern hem, som ändå präglar en själv som person. Det Jenny gillar extra mycket just nu är mysiga plädar, levande ljus och mysfaktor hemma. Och när det gäller årets trender så tror hon att jordiga toner kommer synas allt mer, vita väggar går helt bort. Hon tror att det blir allt mer viktigt med ett personligare hem där inredning och saker har en historia och kanske ett personligt värde och är tillverkade på ett miljövänligt och etiskt vis, och att vi vågar satsa mer på färgglad inredning av olika slag.

Materialval och fyndtips

Hur ska man tänka kring material i hemmet detta år? I Svenska Dagbladet kan man läsa om detta, och där menar man på att natursten i olika varianter är helrätt att smycka sitt hem med. Det fina med denna typ av sten är att ingen är den andra lik, och att de kan ändra utseende med tiden. När det gäller att inreda med de där fynden, hur ska man tänka då? Jo att fynda är en konst i sig, och at gå på loppisar och auktioner av olika slag kanske inte är helt lätt för den som inte är van. Det gäller att sålla bland allt bråte som finns och leta efter det som är hett just nu, som oljemålningar, kuddar i traditionella mönster, rottingmöbler, matchande glas och skålar, lådor av trä, bänkar av trä och speglar av äldre modell bland annat. Läs mer här.