Ordna fint i trädgården

Om du har gröna fingrar finns det olika sätt att arbeta med din trädgård för att göra den lite extra fin. Med snygga möbler, en mysig belysning och ett riktigt insynsskydd kan du göra din trädgård till en liten botanisk trädgård.

Inred din trädgård med fina möbler

Möbler har en förmåga att göra även det fulaste rummet fint. Det gäller så väl inne som ute. Därför vill du tänka på vilka möbler du använder i din trädgård – för det kommer att göra en stor skillnad. Men beroende på vad du vill använda din trädgård till kan du komma att vilja använda dig av olika möbler. För dig som gillar att sitta ute mycket under sommaren finns det flera olika soffor och sköna fåtöljer att köpa. Skillnaden mellan de möbler du använder dig av inomhus är att utemöbler behöver vara lite mer tåliga och tåla fukt bättre. Det är även fördelaktigt om de är något stadigare. Tips: tänk på att du ofta kan provsitta möblerna redan innan du köper dem. Då vet du precis vad du får för pengarna.

Lys upp trädgården60459-senior-woman-smiling

Med en enkel uppsättning av ljus i trädgården kan du skapa en helt annan miljö under kvällen. I Marit Sihm Kvenangens trädgård skapades en helt annat mysfaktor med hjälp av en enkel ljusslinga.

De går att använda året runt, berättar hon.

Men det är inte för att lysa upp trädgården hon använder dem. Utan framförallt för att det skapar en mysigare stämning i trädgården. Marit tipsar om att det ofta är bättre att köpa lite dyrare lampor och kablar än de billigare alternativen. De håller nämligen betydligt längre, annars kan du hamna i en situation där du behöver köpa nya lampor varje säsong.

Gör trädgården mer privat med insynsskydd

Det finns flera olika sätt att göra din trädgård mer privat. Genom att använda dig av insynsskydd kan du förvandla din blottade trädgård till en privat oas. Du kan till exempel omringa din trädgård med höga träd som gör att det blir mindre insyn. En annan god idé är att köpa in buskar – fördelen med de jämfört med träd är att det går att köpa i full storlek till en relativt billig peng. En sista tanke är använda sig av staket eller grindar för att göra trädgården mer privat. Det finns flera olika staket från FlisbyAB att välja mellan för dig som inte riktigt vet vad du vill ha.