Gör om dina IKEA-möbler

De flesta svenska hem Ikea-möbler i sitt hem och visst kan dessa vara fina så som de är, men vetskapen om att nästan varannan svensk äger en exakt likadan möbel kanske inte är så rolig – men det går alldeles utmärkt att göra om sina Ikea-möbler, och allt som behövs är rätt verktyg och lite fantasi!

”Just nu råder det en DIY-trend och internet svämmar över av olika Ikea hacks. Vissa bättre än de andra” läs mer här.

Ikeas logga på blått hus och himmel Precis som citatet ovan understryker: det råder en riktig gör-det-själv-trend just nu. Och vad kan vara bättre att göra om än en tråkig gammal Ikea-möbel som varenda kotte har i sitt hem vare sig de vill det eller inte? Allt som behövs är att skaffa sig ordentliga verktyg, något man till exempel kan göra hos maskinspecialisten.com för de större och mindre hacksen. Till exempel kan man vid omgörning av vissa möbler behöva en vinkelslip och allt som behövs för andra är en välrenommerad skruvdragare eller en burk med sprejfärg – det beror helt på vad det är man vill göra. Och inte heller ska man tro att en möbel inte går att fixa till. Ett exempel på det är det något tråkiga Hemnesskåpet som en bloggar gjorde om till att få vackra spegeldörrar och en ny finisch, vilket man kan se bild på hos Lajkat som även samlat en hel del andra roliga inspirationsbilder.

Vilken typ av DIY-projekt vill du göra?

Sett till Ikeas enorma sortiment finns en hel uppsjö av möbler som är redo för din kreativa sida. Men visst kan det vara svårt att veta vilken typ av omgörning som är möjlig, men turligt nog finns en hel del bra inspirationsbilder online att hämta kreativitet ifrån. Till exempel har Sköna hem listat hela 18 stycken bilder på före och efter en uppfräschning av Ikea-möbler. Vilka man bland annat kan se är ett Vittsjö satsbord som fått en ny finish med lite guldfärg, Grundtal spegel som man ändrat utseende på med rundstav och lite färg, ett Lack sidobord som fått en spegelskiva och en Hylla Expedit som fräschats upp med nya brädor och hjul. Men det bästa är att man också länkat till sajter som visar steg för steg hur man ska genomföra förändringarna – så vill man så är det bara att kopiera rakt av!