Fynda inredning på loppis

Att handla på loppis för att sätta sin personliga touch på inredningen är någonting som har fått en stor push de senaste åren, det är otroligt populärt och loppisar blir allt mer välbesökta! Vi tänkte att vi skulle ta och presentera våra bästa tips för att göra ordentliga fynd på loppis, för det är verkligen en stor skattgömma där ute bland uppfällda bord och stökiga lådor. 

Ja, loppisarna växer enormt mycket i popularitet. Man kan se flera anledningar till det, och en av de anledningarna är att vi har blivit mer medvetna om konsumtion och hur den påverkar både oss och det samhälle vi lever i. Genom att köpa saker som är begagnade så påverkar vi inte miljön lika mycket, och det är bättre att en gammal sak får komma till användning hos någon som behöver den snarare än att den bara ligger och skräpar i ett förråd eller ännu värre, slängs och eldas upp. Därför är det också många som ser det positiva i att skänka sina saker till loppisar och second hand-butiker, man håller kretsloppet igång och ger saker nytt liv genom att låta dem komma till ett nytt hem. Och en av de viktigaste faktorerna, det är billigt. Du kan göra riktiga fynd och komma hem med ett gäng toppenfina saker som du bara betalat en spottstyver för! Antikt har vi skrivit om förut, men det är helt annorlunda eftersom det är en dyrare och mer prestigefull grej, medan loppis är mycket mer blandat. Men hur lyckas man när man ska gå på en loppis?

Tips för att fynda på loppis

  • Det första och viktigaste är att ta sig tid! Ofta är det så att det finns enormt mycket saker, och har du då inte tid att verkligen titta, vända och vrida och kolla bakom hörnet, ja då kan det vara så att du missar det där fyndet. Loppisar ska man gå till när man har gott om tid.
  • Gå inte enbart på de stora second hand-affärerna, utan se till att även titta in på mindre ställen där det kanske inte är lika många som besöker. Ta gärna bilen och åk runt en sväng på sommaren i socknen, det är många som öppnar loppisar i deras trädgårdar under semestern.
  • Våga pruta! Det kanske känns fånigt att pruta, men väldigt ofta kan du tjäna på det. Men om du märker att något redan är lågt prissatt behöver du inte pruta för sakens skull, och utnyttja aldrig någon annans utsatthet bara för att själv spara en tia.
  • Titta på stämplar och granska sakerna riktigt ordentligt innan du köper. Se till att upptäcka skador, fransar eller naggar som finns på sakerna, och be alltid om att få prova elektriska apparater innan du köper dem, annars kan du komma hem med en elvisp som bara puttrar till och dör trots att den ärlige försäljaren intygade vid vilken god vigör vispen var senast förra veckan.
  • Tvätta och diska sakerna direkt när du kommer hem! Det är en sådan där sak som vana loppisletare lär sig, att inte skjuta upp det utan att omedelbart vid hemkomst granska, tvätta och göra rent det de köpt. Det blir ett bekvämare slut på loppisrundan när man väl är färdig.