Flyttstädning populäraste tjänsten

Att ta hjälp med städningen vid en flytt är den absolut populäraste tjänsten att göra rutavdrag för. Och det är inte speciellt konstigt med tanke på att flyttstädning är en omfattande tjänst som alla inte kan utföra själva.

3663262-close-up-of-a-woman-cleaning-a-bathroom

Den mest efterfrågade tjänsten, när det kommer till de tjänster som innefattas av rutavdraget, är flyttstädning. Detta kan man läsa om här. Men det är inte bara flyttstädningen som är populär utan svenskarna gör mer rut- och rotavdrag än aldrig förr. Experter säger att det är tydligt att tjänstemarknaden bara blir starkare i Sverige och många har börjat inse att man faktiskt kan köpa de tjänster som man inte har tid eller kunskap för att själv utföra.

Måste göras bra

Varför just flyttstädning är populärt kan ha flera orsaker. Dels så är det så att flyttperioden ofta är en stressig period där man inte har så mycket tid över för att göra en rejäl städning. Dessutom är det så att flyttstädningen måste vara så omfattande att många helt enkelt inte har kunskapen att göra den så bra som en städfirma kan göra. Ytterligare en anledning till att många vill ha hjälp med flyttstädningen är att man kan bli tvungen att böta om man bor i hyresrätt och städningen blivit utförd för dåligt. I Aftonbladet kan man läsa att den som slarvar med flyttstädningen kan bli tvungen att betala en helt ny flyttstädning av en städfirma och då har man alltså både behövt städa själv och betalat för att någon annan ska göra det.

Många företag städar

Den som vill ha hjälp med flyttstädning har många alternativ att välja mellan och googlar man till exempel ”flyttstädning Stockholm” så ser man att det finns enormt många olika firmor som kan hjälpa till i området. Viktigt är dock att man väljer en firma som har bra rykte och där allt man vill ha med i flyttstädningen ingår.