Fler krediter bättre privatekonomi

Vi lever i ett samhälle där det blir allt vanligare, och en självklarhet, att handla på kredit och att ta lån för att leva det liv man vill leva. Men, för att inte falla i någon fälla är det viktigt att allt fler lär sig mer om privatekonomi så man enkelt kan se över sin ekonomi och planera för både utgifter och insättningar.

838892-tiokronaAtt leva ett så bra liv som möjligt kräver att man har hand och bra koll på sin privatekonomi. Vi kan läsa i en artikel från Privata Affärer att Finansinspektionen, FI, kommer att hjälpa ungdomar i Norrland med deras privatekonomi. Detta då det nu pågår ett gemensamt projekt med Ung Privatekonomi på uppdrag av Aktiefrämjandet. Detta syftar till att få de unga att göra aktiva val, då det blir otroligt mycket enklare att få trygghet och se långsiktigt framåt.

“Att höja ungdomars medvetenhet om de möjligheter och risker som finns när det gäller att påverka sin egen ekonomi är en viktig del i det arbete som vi gör för att höja de finansiella kunskaperna i hela landet.”

Skuldsanering

Det finns något som heter trygg kreditgivning, http://www.expresskredit.se/trygg-kreditgivning/ och handlar om att en person ska känna trygghet i att låna pengar så man inte försätter sig i skuld. Men, man ska inte sticka under stolen med att det är många som belånar sig hårt och som hamnar i en knipa. Oftast gör man det för att man inte planerar långsiktigt eller att oförutsedda händelser inträffar. I en artikel från Svd går det även att läsa att en minister vill att fler ska kunna bli skuldsanerade. Dessa är människor som lever med skulder som de aldrig kommer att bli av med.