Finare trädgård med trädgårdshjälp

Här är ett grönt rum. Huset ligger nära villagatan. I skydd av den breder gräsmattan ut sig innan den möter planket mot järnvägsspåren. Vid tomtgränserna till grannarna på ena sidan en svartaronirahäck, på den andra en smalväxande häggmispelhäck.

Det handlar om Irene Tjerngrens trädgård som man skriver om i den här artikeln från Vlt.se som har den passande rubriken “lugnet härskar i Irenes gröna rum”.trädgård2 Och om du vill ha en trädgård som den kvinnan i artikeln har är det än inte försent – trots att sommaren står i full blom. En idé ifall ni vill komma igång med trädgårdsarbetet är att ta hjälp av alla ungdomar som nu har sommarlov. Det är nämligen inte helt ovanligt att låta anställa en sommarjobbare som gör trädgården fin, med allt från att klippa gräsmattan till att rensa ogräs. Det alternativet är ju någonting som både du med din trädgård vinner på och barnet i fråga som mest troligt är i behov av lite extra pengar till sommarlovets alla äventyr. Om du dock är väldigt noga med din trädgård kan det vara bra att ta det lugnt med detta eftersom det inte alltid är lätt att ha hand om en trädgård. Vill du vara säker på ett bra resultat kan du vinna på att istället anlita en trädgårdsarkitekt som kan hjälpa dig med trädgårdsplaneringen. Du hittar det till exempel här: http://njutatradgardsdesign.se/

Vill du själv veta mer om trädgårdsarbete rekommenderas även frågestund i en artikel från Svenska Yle, där en trädgårdsmästare svarar på läsarnas fråga. Bland annat kan du lära dig att frukträd gillar det kyliga sommarträdet vilket antagligen kommer att leda till att äppleskören blir stor i år. Läs hela artikeln här.