Dyra lägenheter – kan vara värda priset

 inredning öppen planlösningEn enrummare med extra allt. 36 kvadratmeter, kakelugn och ett massivt trägolv. Så beskriver man den lägenhet som Elle Decoration igår uppmärksammade. Lägenheten i fråga ligger just nu uppe på Hemnet och har som utgångspris 2,990 000 kronor. För den som bor utanför Stockholm kan det verka som ett ruskigt pris, men det är där siffran ligger i innerstan och med tanke på hur denna lägenhet ser ut förstå man att den är dyr. Även Metromode har lyft en lägenhet som verkligen sticker ut mot andra bostäder. Om en lägenhet på Nybrogatan, en av Stockholms mest eftertraktade adresser, skriver de:

Lägenheten om 62 kvadratmeter är belägen högt upp i huset på lugn återvändsgata. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum med gott om plats att umgås. Härligt ljusinsläpp från två stora fönster och vitlaserade trägolv och vitmålade väggar gör att lägenheten genomgående upplevs som ljus och luftig.

Gör ett bra bostadsköp

När en sitter och tittar på lägenheter som dessa vaknar ju verkligen köpsuget till ordentligt. Att ha ett vackert hem är någonting de flesta strävar mot artholia.semen det är inte alltid den lättaste drömmen att förverkliga. Speciellt inte nu när ekonomin är instabil och blabla har gått ut med varningar om att en bostadsbubbla snart är påväg att spricka. Någonting som många menar att Sverige inte har råd med, bland annat skriver man i den här artikeln att priset på lägenheter i Stockholm har stigit med 16 procent, vilket också gjort att vi har allt fler lån. Lån som alla inte har möjlighet att  betala tillbaka. Och visst kan det hända att de som köper just nu, för dessa hejdlösa priser, kan komma att gå med förlust i framtiden – det är en risk man får ta när man köper bostad. Men det finns också saker en kan tänka på vid ett köp, saker som oftast innebär att man inte kommer att göra en förlust:

  • Klassiska detaljer. Med klassiska detaljer menas vackert trägolv (gärna original) och högt till tak. Detta finns oftast i sekelskiftslägenheter och det är ju just dem som aldrig går ur trend.
  • Adressen. Om du väljer att köpa en bostad på en av Stockholms mest trendiga adresser behöver du knappast oroa dig över vad priset kommer att bli när du säljer. Allt innan för tullarna kommer alltid att vara trendigt, mest trendigt är Östermalm och Vasastan.
  • Avgiften. Med en bostad som har låg avgift kan du också vara säker på många är intresserade, eftersom den kommer att vara fortsatt attraktiv om räntan går upp väldigt mycket.

Tänk också bo att det viktigaste är att du trivs i din lägenhet – och att du ska ha råd att bo i den. Det är viktigt att man trivs men det är inte heller kul att lägga halva lönen på boende-kostnad. Kanske räcker det med ett av dessa alternativ för att trivas?