Blanda antikt och nytt – helt rätt i tiden

Trender inom inredning och bostäder kommer och går. Men vissa saker består. Välgjorda kvalitativa möbler med lite tyngd i är en sådan sak som består – på bildligt och bokstavligt talat. Bokstavligt talat pratar vi om kvalitet. Ofta kan du känna på en möbel om den är genuint välgjord och består av riktigt bra trä på vikten. Generellt kan man säga att tyngre möbler är ”bättre”, förutom när man ska flytta. Bildligt menat talar vi om att hur mycket trenderna än svänger hit och dit är sällan en tung antik byrå fel. Idag är trenden att blanda nyare möbler med riktiga antikviteter. Och det är inget vi har hittat på själva utan det är något Jan Ribbhagen, antikhandlare, och Markus Anderzon, intendent på Stockholms Auktionsverk, bekräftar till Di.se:

Att blanda det moderna möblemanget med antika pinaler är inne. Kan man dessutom räkna med en värdeökning på prylarna är det ännu bättre.

Hur ska man blanda?

Eftersom vissa antika möbler kan vara svåra att få tag på i bra skick rekommenderar vi att man köper dessa av bra möbelvaruhus, gärna som designar själva så att du ändå kan få tag på ganska unika möbler. Vi kan exempelvis tipsa om stiliga och bra soffbord från klubbkompis.se eftersom antika soffbord ofta blivit väldigt repade eller fläckade. Tänk dock på att även om du blandar epoker kan man behålla samma stil. Precis som vi konstaterade i början, trenderna kommer och går, men många trender återkommer och därför kan ett helt nytt soffbord passa ganska bra med andra äldre möbler.