Antikt är inne

Att strosa omkring på varma sommarstigar i små byar och besöka olika små loppisar eller anikbodar är något som är väldigt inne just nu. Men varför? Och hur ska man tänka och gå tillväga för att det ska bli så bra som möjligt?

När det kommer till äldre föremål och spännande kända designers som verkade i en annan tid är det en djungel att hitta rätt och att veta om priset stämmer överrens med veligheten. Sedan kan man såklart tänka att bara du själv är nöjd med priset och vill ha föremålet så ska du slå till. Men, då ska du inte göra det och ta för givet att värdet kommer att öka bara för att någon sagt det. För det är aldrig hundra 100% säkert. Utan gör ett köp som du vill ha och kommer få glädje av. Sedan om du är extremt påläst så kan du så klart göra andra fynd och känner av marknaden bättre.

Auktionshus, Blocket eller ladan

Det finns så klart många olika sätt att gå tillväga för att få till det perfekta rummet, eller den perfekta bostaden. Och, sedan finns det inte ett enda rätt sätt utan om du känner att du gjort rätt så är det så. Så gäller det att tänka. Det finns mängder av sätt hur du kan tänka, och här kommer några.

  • Om du inte riktigt vet vad det är du är ute efter men samtidigt vill ha stor koll på att det du köper är till rätt pris och att det är från någon känd designer då värdet med största sannolikhet kommer att stiga, så kan du kolla efter spännande auktioner på barnebys.se för att där se om du kan hitta någon spännande och som kommer hinna få ett långt liv hos dig. Barnebys har auktioner från många välkända auktionshus så utbudet är stort och om du gillar att vara med i heta auktioner där utgången är nervpirrande ändå in i slutet så har du kommit till rätt ställe.
  • Förutom Barnebys finns det många andra auktionsverk där du kan göra fynd. Om plånboken inte är fylld till bredden och the sky´s the limmit så kan det även vara en fin idé att kolla upp lite mindre auktioner för att där kunna göra häftiga fynd.
  • Om du inte är så kräsen utan hoppas att Blocket eller någon annan köp- och säljsajt ska ha det du söker så är även dessa sajter bra att gå igenom. Många väljer att inte gå genom en auktionssajt för att de tar en sådan stor procent själv av priset. Det stora auktionshusen kan ta upp emot 50% av priset. Därav, likt när man säljer ett hus, kan det vara många som väljer att lägga upp sina objekt på sajter som inte tar halva förmögenheten. Men, det är en större chansning för dig som ska köpa. Handlar du på bra auktionsverk så vet du vad du får och ska du ha dyra tavlor eller möbler så kan det vara värt att lägga någon extra tusenlapp.
  • Och när det vankas semestertider så kan du alltid göra en spännande resa in i landet och vika av när ni närmar er spännande ställen som kan ruva på stora skatter.